Birinci Sınıfa Başlayacak Öğrenci Velilerinin Dikkatine

! ! ! BİRİNCİ SINIF VELİLERİNİN DİKKATİNE ! ! !

 

1.) 2021 — 2022 Eğitim — Öğretim yılında 2015 yılında doğmuş olan öğrenciler zorunlu olarak okula başlayacaklardır ancak 2015 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayı doğumlu olan öğrencilerin velileri bu yıl çocuklarını okula göndermek istemez­lerse okul idaresine başvurup dilekçe vererek kayıtlarını bir yıl erteleyebilecek­lerdir.

2.) Öğrenci listeleri adreslere göre Bakanlık tarafından otomatik dağıtıldığı için adresi tutmayan öğrencinin kaydı hiçbir suretle yapılmayacaktır. Öğrencinin kaydı hangi okula çıkıyorsa kaydı o okula yapılacaktır.

3.) Kaydı okulumuza düşen öğrenci velilerinin yaz tatili sürecinde okula gelme­lerine gerek yok, kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

4.) Kaydı okulumuza düşen öğrenciler kız, erkek sayılarına bakılarak ve doğdukları aylar da gözetilerek eşit bir şekilde sınıflara bölünecektir. Sene başında okul baş­lamadan bir gün önce okuldaki sınıf oluşturma komisyonu gözetiminde öğret­menler sınıflarını kura usulü ile seçeceklerdir. Ancak o zaman hangi öğrencinin hangi öğretmene düştüğü belli olacaktır.

 5.) Birinci sınıf öğrenci listeleri 31 Ağustos 2021 Salı günü 17:30'dan önce ilan edilmeyecektir. Öğrencisinin hangi sınıfta eğitim göreceğini merak eden veliler bu tarihte gelip okul panosuna asılı sınıf listelerinden kontrol edebilirler.

6.) Sınıf listeleri okul panosuna asıldıktan sonra hiçbir suretle sınıflar arasında öğrenci değişimi yapılmayacaktır. "Öğretmen seçimi", "sınıf seçimi" gibi uygulamalar devlet okullarında yasak olduğu için bu gibi konularda okul idaresini meşgul etmemeniz önemle rica olunur.

 7.) Bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 1,2 ve 3 Eylül tarihlerinde uyum programı başlayacaktır. 1 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 10:00'da birinci sınıf öğrencileri uyum programı için okula geleceklerdir.

 

 

Şimdiden anlayışınız için teşekkür ediyor, herkese sağlıklı ve güzel bir eğitim öğ­retim yılı diliyoruz.

 


23-08-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi