DİJİTAL YERLİLERLE MEDYA OKURYAZARLIĞI eTwinning PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

Dijital Yerlilerle Medya Okuryazarlığı eTwinning  projesinin Mart ayı etkinliği olarak Akıllı İşaretler öğrenildi. Öğrenciler Dijital Ayak İzi kavramının ne olduğu ve neden önemli olduğunu öğrenerek dijital ayak izlerini oluşturdular. Bu konu ile ilgili velilere bir anket uygulanıldı ve velilerin de farkındalığı ve kendilerini değerlendirmeleri sağlanıldı. Kırklareli Üniversitesi Akademisyeni Sayın Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi "Dezenformasyon ve Medya Okuryazarlığı" hakkında proje öğretmen, öğrenci ve velilerine değerli bilgileriyle yol gösterdi. Öğrencilerimiz 'Tersine Görsel Arama' yöntemini öğrenerek internette yayınlanan görsellerin doğruluğunu teyid etmeyi öğrendi. Ayrıca Azərbaycan Respublikası "Məktəbəqədər və ibtidai təhsil" juranalının məsul katibi" Sayın Böyükağa MİKAYILLI "Medyada Sahte Haber" hakkında proje öğretmen, öğrenci ve velilere değerli bilgileriyle yol gösterdi. Öğrencilerle birlikte okullarımızdaki diğer öğrencilere dağıtmak üzere planlanan Web 2.0 araçlarından Canva ile etkileşimli bir şekilde hazırlanan öğrenci ve veli broşürü hazırlanarak okuldaki tüm öğrencilere dolayısıyla velilere ulaştırıldı.

05-04-202105-04-202105-04-2021