"DİJİTAL YERLİLERLE MEDYA OKURYAZARLIĞI" eTwinning PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 3/C Sınıf Öğretmeni  Serpil BAL ve öğrencileri Dijital Yerlilerle Medya Okuryazarlığı  eTwinning projesinin Mart ayında birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirdiler. Akıllı İşaretleri ve Dijital Ayak İzini öğrendiler. Konular ile ilgili bilgilendirme videoları izlendikten sonra web 2.0 oyunları ile konular pekiştirildi. Öğrenciler kendi dijital ayak izlerini oluşturdular. Dijital Ayak İzi ile ilgili velilere bir anket uygulandı ve farkındalık sağlandı. "Dezenformasyon ve Medya Okuryazarlığı" etkinliği kapsamında Kırklareli Üniversitesi Akademisyeni Sayın Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi  tarafından verilen proje eğitimine katıldılar. Eğitimin ardından "Tersine Görsel Arama" yöntemini öğrenerek internette yayınlanan haberlerin görsellerinden yararlanarak doğruluğunu kontrol etmeyi öğrendi. "Medyada Sahte Haber" etkinliği kapsamında Azərbaycan Respublikası "Məktəbəqədər və ibtidai təhsil" juranalının məsul katibi" Sayın Böyükağa MİKAYILLI  tarafından verilen proje eğitimine öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar. Karma Okul Takımları etkinliği kapsamında web 2.0 araçlarından Canva ile etkileşimli bir şekilde hazırlanan öğrenci ve veli bilgilendirme broşürleri okulumuzdaki tüm öğrencilere dağıtıldı böylece velilere de ulaşıldı.

12-04-202112-04-202112-04-202112-04-202112-04-2021