DİJİTAL YERLİLERLE MEDYA OKURYAZARLIĞI eTwinning PROJESİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Dijital Yerlilerle Medya Okuryazarlığı eTwinning  projesinin Nisan ayı etkinliği olarak İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Sayın Prof. Dr. Meltem Bostancı "Manipülasyon, Dezenformasyon, Propaganda" adlı eğitim yapıldı. Öğrenciler propaganda tekniklerini öğrendiler. Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Müdürü Sayın Fırat Yurdakul öğrencilere  ''Fotoğraf Okuma'' konulu eğitim vererek değerli bilgilerini aktardı. Daha sonra 'Objektifimden Medya' konulu fotoğraf yarışması düzenlendi. Yarışmayı okulumuz 1/B sınıfı öğrencisi Esma Bahurşah kazandı. "Tekno Tata ile Teknolojik Masallar Serüveni" kitabı yazarı Yeşim Özen Açıl öğrencilere  ''Dijital Vatandaşlık'' konulu eğitim vererek değerli bilgilerini aktardı. Ardından dijital vatandaşlığın dokuz boyutunu içeren Tekno Tavşan Tata ile P4C(Çocuklarla Felsefe) soruşturması yapıldı. Proje okulları ikişer ve ya üçer gruplar halinde bir araya gelerek medyanın avantajları ve dezavantajları konusuyla ilgili paylaşımlarda bulundular. Medyada dilin doğru kullanımı ile ilgili çalışmalar yaptılar. Gerçeklik ve Kurgu etkinliği kapsamında Keloğlan karakteri hakkında konuşmak için TRT'de prodüktör olarak görev yapan Sayın Selim Peksarı ve Keloğlan karakterini seslendiren değerli devlet tiyatrosu sanatçısı Sayın Cengiz Uzun ile bir araya geldiler. Keloğlan'ın sesini duymak öğrenciler için Çok ilgi çekiciydi.

24-05-202124-05-202124-05-2021