YENİ DÖNEM EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI(12 EKİM 2020)









ÇAYIROVA İLKOKULU YENİ DÖNEM EĞİTİM PLANI

 

1.      12.10.2020 pazartesi günü daha önce yüz yüze eğitime başlayan 1.sınıflarla birlikte 2,3 ve 4. sınıflar da yüz yüze eğitime başlayacaktır.

 

2.      Ders süreleri 30 dakika, teneffüsler 10 dakika olacak şekilde program yapılacak kantinler açılmayacaktır.

 

3.      Dersler sabahları 09:40'da başlayıp 13:30'da son bulacaktır.

 

4.      İlkokul ve ortaokullarda Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce belirlenen derslerden yüz yüze eğitim yapılacak diğer dersler uzaktan eğitim yoluyla verilecektir.

 

5.      Uzaktan eğitim faaliyetlerinde EBA üzerinden sağlanan alt yapının yanı sıra açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar da kullanılabilecektir.

6.      Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerden dilekçeleri mutlaka alınacak ve okulda saklanacaktır. Okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaktır.

 

7.      Sınıflar gruplara ayrılacak olup, birinci grup pazartesi ve perşembe günleri gelecek. İkinci grup ise Salı ve cuma günleri gelecek. Sınıf gruplarının nasıl ayarlanacağı sınıf öğretmeninin gözetiminde ve sorumluluğunda olacaktır. Çarşamba günleri ise okulda kapsamlı temizlik yapılarak havalandırılacaktır.

 

8.      Dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenip bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı buna göre belirlenecek ve bir şubenin gruplara ayrılması durumunda oluşan gruplar e-okul sistemine ayrı ayrı işlenmeyecektir.


9.      EBA TV ilkokul kanalındaki dersler öğretmenler tarafından izlenerek yüz yüze ve uzaktan eğitim aynı konularla entegre olacak şekilde işlenecektir.

 

10.  EBA da hazırlanan sorulardan öğrencilerin faydalanması sağlanacaktır.

 

11.  Sınavlar Okul Müdürlüklerinin yapacağı planlamaya göre müfredatı kapsayacak şekilde okullarda yüz yüze yapılacaktır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 21  kişi beğendi