YENİ NESİL EĞİTİM ATÖLYELERİ MART AYI ETKİNLİKLERİ (NEW GENERATION EDUCATION WORKSHOPS MARCH ACTIVITIES)

  • 2/B sınıf öğretmenimiz Zeynep Kahrıman ve öğrencileri Yeni Nesil Eğitim Atölyeleri eTwinning projeleri kapsamında Mart ayı etkinlikleri kapsamında  Yaratıcı Yazma atölyesinde öğrenciler sessiz bir kitap olan 'Vanessa'nın Yanındayım' kitabına MinibookA4 web 2.0 aracı ile ortak bir hikaye yazarak ses oldular. Ardından çıktısı alınarak mini kitaplar haline getirdikleri çalışmanın kapağını tasarladılar.
  • İş atölyesinde öğrenciler baharın gelişiyle birlikte özellikle Bulgaristan'da bileklere takılan kırmızı ve beyaz yünlerden örülen 'Marteniçka' bileklerini ikili gruplar halinde örerek bileklerine taktılar. Atölye etkinliği ile grup çalışması, ince motor kas becerilerini, farklı kültürlere saygı ve dünya vatandaşı olabilme becerilerini geliştirdiler.
  • STEM  atölyesinde öğrenciler uzaya yollamak üzere bir uzay aracı tasarladılar. STEM 5E ders planının her aşamasının uygulandığı atölyede öğrenciler grup çalışması ile iş birliği, problem çözme, iletişim gibi becerilerini geliştirdiler. Yürümeyen uzay araçları ile ilgili çıkarımlar yaparak tasarımda değişiklikler yaptılar.

Atölye Linkleri:

https://www.youtube.com/watch?v=ElUeIM2dAUc&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=vAE9sKCVMvg

https://www.youtube.com/watch?v=RcgYIaF-St4&t=3s




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi