Haberler

DİJİTAL YERLİLERLE MEDYA OKURYAZARLIĞI eTwinning PROJESİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Dijital Yerlilerle Medya Okuryazarlığı eTwinning  projesinin Nisan ayı etkinliği olarak İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Sayın Prof. Dr. Meltem Bostancı "Manipülasyon, Dezenformasyon, Propaganda" adlı eğitim yapıldı. Öğrenciler propaganda tekniklerini öğrendiler. Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Müdürü Sayın Fırat Yurdakul öğrencilere  ''Fotoğraf Okuma'' konulu eğitim vererek değerli bilgilerini aktardı. Daha sonra 'Objektifimden Medya' konulu fotoğraf yarışması düzenlendi. Yarışmayı okulumuz 1/B sınıfı öğrencisi Esma Bahurşah kazandı. "Tekno Tata ile Teknolojik Masallar Serüveni" kitabı yazarı Yeşim Özen Açıl öğrencilere  ''Dijital Vatandaşlık'' konulu eğitim vererek değerli bilgilerini aktardı. Ardından dijital vatandaşlığın dokuz boyutunu içeren Tekno Tavşan Tata ile P4C(Çocuklarla Felsefe) soruşturması yapıldı. Proje okulları ikişer ve ya üçer gruplar halinde bir araya gelerek medyanın avantajları ve dezavantajları konusuyla ilgili paylaşımlarda bulundular. Medyada dilin doğru kullanımı ile ilgili çalışmalar yaptılar. Gerçeklik ve Kurgu etkinliği kapsamında Keloğlan karakteri hakkında konuşmak için TRT'de prodüktör olarak görev yapan Sayın Selim Peksarı ve Keloğlan karakterini seslendiren değerli devlet tiyatrosu sanatçısı Sayın Cengiz Uzun ile bir araya geldiler. Keloğlan'ın sesini duymak öğrenciler için Çok ilgi çekiciydi.

Devamı

AKLIMI SEVEYİM eTwinning PROJESİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 1/B Sınıf Öğretmeni  Zeynep Kahrıman ve öğrencileri Aklımı Seveyim eTwinning projesinin Nisan ayı etkinliği olarak satranç  oyununu öğrendiler. Satranç  oyununu öğrendikten sonra satranç taşlarını çizerek keyifli vakit geçirdiler.

Devamı

DOĞA ATÖLYELERİ VE DOĞADA EĞİTİM eTwinning PROJESİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 1/B Sınıf Öğretmeni  Zeynep Kahrıman ve öğrencileri Doğa Atölyeleri ve Doğada Eğitim eTwinning projesinin NİSAN ayı etkinliği olan Gurme Atölyesi çalışması olarak büyüteçlerini aldılar, doğayı gözlemleyerek doğa kaşifi oldular. Doğa temalı birbirinden yaratıcı tabaklar hazırladılar. 'Cömert Ağaç' hikayesi ile P4C(Çocuklarla Felsefe) etkinliği yaptılar. 

Devamı

LITTLE SCIENTISTS NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 3/D Sınıfı öğretmeni Zeliha ŞEN'in öğrencileri ile birlikte yürüttükleri LITTLE SCIENTISTS eTwinning projesinin Nisan ayı etkinlikleri olan, "Rain Experiment (Yağmur Deneyi)  Let's Examine Of The Plants(Bitkilerin Köklerini İnceleyelim)  Blooming In Water(Suda Açan Çiçekler)  Bauncing Egg(Zıplayan Yumurta) deneylerini eğlenerek tamamladılar.

Devamı

LITTLE SCIENTISTS MART AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 3/D Sınıf Öğretmeni Zeliha Şen öğrencileri ile birlikte yürüttükleri LITTLE SCIENTISTS eTwinning projesi Mart ayı etkinlikleri olan  "Ringing Fork(Çınlayan Çatal) Water Immiscible Tea Test (Suya Karışmayan Çay) Walking Colors(Yürüyen Renkler)  The Egg-Eating Monster(Yumurta Yiyen Canavar) deneylerini eğlenerek tamamladılar.  tamamladılar.

Devamı

SANAT ÇANTAMIN İÇİNDE NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 3/D Sınıfı öğretmeni Zeliha ŞEN'in öğrencileri ile birlikte yürüttükleri SANAT ÇANTAMIN İÇİNDE(IN MY ART BAG) eTwinning projelerinin Nisan ayı etkinlikleri olan Resim Sanatını ve Ressamları Tanıyorum (Salvador Dali, Leonardo Da Vinci, Osman Hamdi Bey ve Abidin Dino) ve 23 Nisan etkinliklerini eğlenerek tamamladılar.

Devamı

SANAT ÇANTAMIN İÇİNDE MART AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 3/D Sınıf Öğretmeni Zeliha Şen öğrencileri ile birlikte SANAT ÇANTAMIN İÇİNDE (IN MY ART BAG) eTwinning projelerinin Mart ayı etkinlikleri olan Renk Çalışmaları ve Yazar Tanıyorum (Reşat Nuri Güntekin, Tolstoy, Halide Edip Adıvar, Jack London) etkinliklerini eğlenerek tamamladılar.

Devamı

"DİJİTAL YERLİLERLE MEDYA OKURYAZARLIĞI" eTwinning PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 3/C Sınıf Öğretmeni  Serpil BAL ve öğrencileri Dijital Yerlilerle Medya Okuryazarlığı  eTwinning projesinin Mart ayında birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirdiler. Akıllı İşaretleri ve Dijital Ayak İzini öğrendiler. Konular ile ilgili bilgilendirme videoları izlendikten sonra web 2.0 oyunları ile konular pekiştirildi. Öğrenciler kendi dijital ayak izlerini oluşturdular. Dijital Ayak İzi ile ilgili velilere bir anket uygulandı ve farkındalık sağlandı. "Dezenformasyon ve Medya Okuryazarlığı" etkinliği kapsamında Kırklareli Üniversitesi Akademisyeni Sayın Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi  tarafından verilen proje eğitimine katıldılar. Eğitimin ardından "Tersine Görsel Arama" yöntemini öğrenerek internette yayınlanan haberlerin görsellerinden yararlanarak doğruluğunu kontrol etmeyi öğrendi. "Medyada Sahte Haber" etkinliği kapsamında Azərbaycan Respublikası "Məktəbəqədər və ibtidai təhsil" juranalının məsul katibi" Sayın Böyükağa MİKAYILLI  tarafından verilen proje eğitimine öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar. Karma Okul Takımları etkinliği kapsamında web 2.0 araçlarından Canva ile etkileşimli bir şekilde hazırlanan öğrenci ve veli bilgilendirme broşürleri okulumuzdaki tüm öğrencilere dağıtıldı böylece velilere de ulaşıldı.

Devamı

DİJİTAL YERLİLERLE MEDYA OKURYAZARLIĞI eTwinning PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

Dijital Yerlilerle Medya Okuryazarlığı eTwinning  projesinin Mart ayı etkinliği olarak Akıllı İşaretler öğrenildi. Öğrenciler Dijital Ayak İzi kavramının ne olduğu ve neden önemli olduğunu öğrenerek dijital ayak izlerini oluşturdular. Bu konu ile ilgili velilere bir anket uygulanıldı ve velilerin de farkındalığı ve kendilerini değerlendirmeleri sağlanıldı. Kırklareli Üniversitesi Akademisyeni Sayın Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi "Dezenformasyon ve Medya Okuryazarlığı" hakkında proje öğretmen, öğrenci ve velilerine değerli bilgileriyle yol gösterdi. Öğrencilerimiz 'Tersine Görsel Arama' yöntemini öğrenerek internette yayınlanan görsellerin doğruluğunu teyid etmeyi öğrendi. Ayrıca Azərbaycan Respublikası "Məktəbəqədər və ibtidai təhsil" juranalının məsul katibi" Sayın Böyükağa MİKAYILLI "Medyada Sahte Haber" hakkında proje öğretmen, öğrenci ve velilere değerli bilgileriyle yol gösterdi. Öğrencilerle birlikte okullarımızdaki diğer öğrencilere dağıtmak üzere planlanan Web 2.0 araçlarından Canva ile etkileşimli bir şekilde hazırlanan öğrenci ve veli broşürü hazırlanarak okuldaki tüm öğrencilere dolayısıyla velilere ulaştırıldı.

Devamı

AKLIMI SEVEYİM eTwinning PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 1/B Sınıf Öğretmeni  Zeynep Kahrıman ve öğrencileri Aklımı Seveyim eTwinning projesinin Mart Aralık ayı etkinliği olarak ÜÇ Taş ve Dokuz Taş  oyununu öğrendiler. Üç Taş  oyununu öğrendikten sonra sınıfta sıraların üzerine oyunu çizerek sınıftaki objeleri taş olarak kullandılar.  Dokuz Taş oyununu aileleriyle birlikte oynayarak keyifli vakit geçirdiler.

Devamı

DOĞA ATÖLYELERİ VE DOĞADA EĞİTİM eTwinning PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 1/B Sınıf Öğretmeni  Zeynep Kahrıman ve öğrencileri Doğa Atölyeleri ve Doğada Eğitim eTwinning projesinin Mart ayı etkinliği olan Tarım ve Çiftlik Atölyesi çalışması olarak okulda tohum ekebilecek uygun bir bahçe alanı olmadığından dolayı sınıf bahçelerini oluşturdular. Her bir öğrenci saksıya tohum ekti. Bu sayede bitkilerin yaşam döngüsünü ve bir bitkinin sağlıklı olarak büyüyebilmesi için gerekli olan  koşulları öğrendiler. Ayrıca yoğurt mayalamayı öğrenerek üretimin bir parçası oldular.

Devamı

DOĞA ATÖLYELERİ VE DOĞADA EĞİTİM eTwinning PROJESİ ARALIK AYI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz 1/B Sınıf Öğretmeni  Zeynep Kahrıman ve öğrencileri Doğa Atölyeleri ve Doğada Eğitim eTwinning projesinin Aralık ayı etkinliği olan Mutfakta Sıfır Atık Atölyesi etkinlikleri olarak,  mutfaktaki atıklardan, yumurta kabuğu, meyve kabuğu, toprak gibi atıkları kullanarak kompost(organik gübre) yaptılar. -İkinci aktivite olarak limon ve mandalina kabuğundan ev yapımı sirke yaptılar.. - Üçüncü faaliyet limon çekirdeklerini filizlendirmek için toprağa ektiler..Tüm etkinlikleri aileleri ile birlikte yaparak keyifli ve verimli vakit geçirdiler

Devamı